Tärnansdag + bridezilla varning

Idag tog jag och tärnan en sväng på stan frö att prova klänningar var inom första affären där provade hon knälånga klänningar och vi hittade en snygg som vi fick namnet på, sa att du knakse ska prova en hel lång också så vi får se hur det känns så vi bestämnde att vi tar det när vi kommer till nästa affär. Den affären jag köpt min brudklänning.

Vi kom dit så provade hon en klänning som var jätte fin på henne. Sedan provade hon en annan men njaa den satt ju inte lika bra så blev det tillbaka till den första och jaa det blev ju den :) Fast inte den färgen som länken visar utan Misty blue (haha) och skärpet är i svart. Vrål snygg kommer hon vara :P (bara det att modellen på bilden ser gravid ut och har rosetten fram inget som tärnan ska vara/ha :P)

Sedan så började vi prata lite om hur bestman ser ut, jag sa då att han hade valt en guldig väst, och hon i affären reagerade på att men det är ju inte i färgtemat, jag bara nää jag vet. Haha. Så nu har vi ändrat i hans bokningspapper så nu har han en väst i creme färg, flugan strök vi så nu ska vi hitta en plastrong i lite mörkare färg än vad tärnans klänning är i så matchar de varandra kanon! :D Så nu blev allt kul igen, för allt är som jag vill ha det ;) Haha.

Ringen

Nu har jag bestämt mig! :)eller Lundsbrunns kurort?

Jaa, nu lutar det åt att vi tar några dagar på Lundsbrunns kurort istället :) Mkt billigare så vi kan få otroligt mkt fler spabehandlingar för samma pris som vi hade satt budget på till Erikslund, men vi får se inte helt bestämt ännu. Någon som hört något om Lundsbrunn?

En tur till Falkenberg...

gjorde att vi kom hem med skor och väska till mig :)Svårt få till bra bild på väskan för att få med rätta färgen men Den är ju ivory iaf :)Skorna. Rainbow Jackie. Helt otroligt underbara, som att ta på sig ett par kashimrsockar eller tofflor helt underbara helt enkelt :) 5 cm klack. För dyra och jag hade kunnat få dem mkt billigare på nätet men jag orkade helt enkelt inte köpa ifrån nätet så det blev köpa dem där och då. Men jag är nöjd! :)
Bröllopsresan

Som det ser ut nu så åker vi nog hit några dagar efter bröllopet. Typ på onsdagen och kommer hem på fredagen Hotell Erikslund ligger bara ca 1 timmes bilresa här ifrån, knappt inte ens det. Så på det sättet känns de ju skönt och spa i två dagar känns väldigt skönt också :)

Vi var inne på att åka utomlands först, en weekend typ till London eller Paris eller vart som helst men vad dyrt det är! Sedan började vi fundera på Norrland hade ju varit kul fåt se midnattsolen men kostar ju flera tusen det också. Så detta känns ett bra val iaf, visst detta är väl också dyrt imed vi planerar ta 2 dagar med spa och lite behandligar men vi slipper ju någon dyr flygresa och 3 rätters middag ingår + frukost så på så vis är det ju skönt.

Men är det någon annan som vet något kanon spa eller liknande i södra sverige så skriv gärna en kommentar eller andra förslag hade varit kul! För så svårt hitta när man inte vet vad man ska leta efter :)

Pyssel

Askar till festen. LÄNK

Är lite inne på att ha askar till gästerna, ska även fungera som placeringskort. Men de är ju så otroligt dyra att köpa. 10 kr st. De känns lite för dyrt. Så därför tänkte jag att vi kan väl klippa och klistra lite själva kanske ;) Men man får väl räkna på vad det pappret kan kosta, vi har ju köpt hem men de ska ju först gå till festprogram och vigselprogram, men kommer det inte så mkt gäster så kan vi ju änvända de papert också :D

Lekar till festen!

Hittade detta oss ......


1. Skoleken

Brudparet får ta av sig skorna och ställa sig på varsin stol, så att alla gästerna kan se dem, med ryggarna emot varandra. Sedan ska de hålla en sko av varje i händerna, bruden ska alltså ha sin egen sko i ena handen och sin mans sko i andra. Sedan ställer toastmastern eller toastmadam ett gäng frågor till brudparet som till exempel vem städar mest, vem av er är mest tidsoptimistisk, vem är mest morgontrött och så vidare. Så får bruden och brudgummen räcka upp den sko som tillhör den de tycker passar bäst in på frågan. De kan även välja att räcka upp båda skorna om de tycker att båda gör det lika mycket.

 

2. Vandrande paket

Låt ett stort paket vandra mellan bröllopsgästerna. När musiken stannar får den som håller i paketet just då öppna det. Inuti ligger ett nytt paket med en lapp på där det står exempelvis ge till tjejen med den kortaste kjolen och så får tjejen öppna det. Inuti ligger återigen ett nytt paket med en lapp som till exempel ge till mannen med den roligaste slipsen och så vidare. På det sista paketet står det ge till det vackraste paret, det vill säga brudparet och så får de en liten present.

 

3. Presentationsleken

Toastparet har förberett frågor om gästerna och de som känner sig träffade får resa sig upp. Exempelvis brudens barndomskamrater, alla som någon gång varit kära i brudgummen, de som gått i samma klass som bruden och de som är kusin till brudgummen med mera. En bra lek för att få gästerna att lära känna varandra och veta vilken relation gästerna har till brudparet.

 

4. Tipspromenad

En tipspromenad med frågor om brudparet där brudparet själva inte får medverka kan bli en bra paus där brudparet kan andas ut lite. Det kräver att man har tänkt till lite när det gäller frågorna och hittat några roliga och gärna pinsamma saker till exempel från deras barndom. När frågorna ska rättas får brudparet ställa sig upp och svara på frågorna, som de då helst inte ska ha sett innan.

 

5. Gissa reklamen

Gästerna delas upp i lag och så får de bestämma ett lagnamn. Sedan har toastmadam eller toastmastern förberett antingen reklam låtar som spelas upp eller så läser de upp reklam slogans, till exempel ”om du får oväntat besök”. Laget som kan svaret eller vill gissa får ropa sitt lagnamn och sedan komma med svaret, i det här fallet ”Gevalia”.


Musiken

Igår fann vi låten vi ska dansa vals till. !! :) Känns skönt får vi öva till den tills vi ändra oss eller så blir det den ända fram :) Även ingångsmusik och utgång har vi valt men jaa dem får vi verkligen se om de blir även på själva dagen eller om vi har ändrat oss innan.

Sista inbjudningarna är nu färdiga också, det var faktiskt kul göra dessa nu lite efteråt. :) Man hade glömt hur trevligt det var med lite pyssel. :)

Tiden rullar på, mindre än 5 månader kvar. Var inne i bröllopsbutiken där jag köpt klänningen för kolla om de fått in några skor men de ser inte ut som de får in några innan min klänning ska sys upp så jag kommer behöva åka till "grannstaden" haha. Men de har iaf Rainbow och de ska ju vara den bekvämaste bröllopsskon du kan ha och man ska tydligen kunna färga om dem också så då kan man ju använda dem när som sedan :) Så det blir väl en liten tripp dit nästa vecka. Se hur de ligger i priset har hittat en sida på nätet som säljer så får jämföra priser.

Annars har det väl inte hänt så mkt på sista tiden :) Men snart ska vi ringa boka tid för att prata med stället där vi ska ha festen och kyrkan ska ringas. Tårtan ska väl också börja funderas lite på! :) Brudnäbbens kläder ska man kanske börja kika på, även tärnas kläder :)

klänningen

Idag var jag och hämtade kjolen till klänningen, GUD vad underbart det var att få prova den igen :D Hade helt glömt bort hur underbar den var :) Har en otroligt väldigt jätte dålig bild när jag har kläningen på mig, men den bilden är som sagt väldigt dålig så jag har nästan ångrat mig med köpet av klänning varje gång jag sett den bilden. Men nu kändes det mkt bättre när jag fick prova.


Vilken klänning jag har alltså :D Den är så otrolig fin! Och helt klart min stil. Lite cool helt enkelt ;)

Sedan tränade vi på valsen lite fort ;) I Jimmys skor och jag testade ett par högklackat och vi dansade runt lite. :)


5 månader kvar idag

Bröllopsklänningen.

Idag kände jag för att prova min klänning igen :) Har ju bara överdelen hemma, korsetten. Så jag tog på mig den och så fick sambon hjälpa mig spänna åt den (Ja, han har fått se klänningen men detta är ju ändå bara överdelen så vi får väl bara 50% lycka då ;) iaf så spände han åt, så sa jag "men kom igen nu, spänn hårdare" Han svarade då med att det inte gick. Så helt plötsligt är klänningen för jätte stor. Men ska komma in i mars sa de när jag köpte den så ska den ju ändå läggas upp och så men detta är ju mkt som ska ta bort ifrån ryggpartiet om man ska kunna spänna åt ordentligt.

Så efter den provningen har ju tankarna snurrat om sömmerskan kan göra något åt det utan att det blir en miljon summa och så det blir bra, men det borde de väl kunna köper man en klänning för så mkt pengar borde de väl se till så man kan använda den också :) Ska bli spännande testa kjolen sedan om överdelen är för stor hur är då kjolen. Men måste ändå ta hem den snart för skor ska inhandlas inom det närmaste veckorna så då måste jag ju prova skorna med kjolen, och det kommer bli spännande för kjolen har jag inte provat sedan jag köpte den :D

I ÅR är det vi gifter oss.

Bara det känns ju helgalet! :)
Nu är det verkligen inte långt kvar, 5 månader och det kommer ju i princip bara flyga iväg den tiden. Vi har haft en liten(Läs stor) bröllopsdvala men vi får nog ta ett litet ryck nu så det börjar hända något.
Börjar kännas lite som jag vet inte vad jag ska göra jag börjar bli lite lite små nervös inför typ "små" saker som sätta ihop festhäftet. Usch. Prestationsångest. Allt jag gör måste bli perfekt annars så blir jag sur. Haha. Den egenskapen går bra ihop med att jag inte har något tålamod ;)

RSS 2.0